Vælg vaping i stedet for cigaretter

Home / Blog / Vælg vaping i stedet for cigaretter

Hvis du ikke lige helt er med på, hvad det vil sige at ”vape”, så er det formentligt bare fordi, at du kender konceptet under et andet navn.

I al sin enkelthed er en vape nemlig bare en elektronisk cigaret, der giver rygeren mulighed for at inhalere smagfulde dampe i stedet for skadelig tobaksrøg. Det almindelige navn for de dampende cigaretalternativer har længe været e-cigaretter, hvilket er et navn, der måske i højere grad ringer en klokke hos dig?

Hvorfor bytte cigaretterne ud?

Uden at have fakta helt på plads, så er et kvalificeret gæt alligevel, at de fleste e-cigaretbrugere er tidligere tobaksrygere. Grundene til at folk bytter den almindelige røg ud med dampe er mange og meget forskellige. Men fælles for dem alle er, at holder man de positive og negative sider ved hhv. en vape og en almindelig cigaret op imod hinanden, så er der langt flere positive egenskaber at komme efter ved dampcigaretten.

En af e-cigarettens største fordele er, at den er en lille smule sundere end tobakscigaretten. Rygning har længe været en udskældt last blandt både befolkningen og sundhedsmyndighederne. Og det har den naturligvis været af en rigtig god grund.

Det kan have alvorlige og meget skadelige konsekvenser at ryge almindelige cigaretter. Lungekræft og kohl er nemlig blot to af de sygdomme, der ofte bliver koblet sammen med et forbrug af røg. Sygdomsrisikoen kan let minimeres ved blot at skifte cigaretten ud med en vape.

Er det egentlig sundere?

Måske du trækker lidt på det, når du hører påstanden om, at en e-cigaret er sundere end en almindelig cigaret. Medierne har længe været værter ved en stor debat, hvor forskellige eksperter har været i Tv-studier og aviser for at svare på, om de er enige i, at e-cigaretter er et sundere alternativ.

Men ligegyldigt hvor meget emnet vendes og drejes, så kommer man ikke udenom, at det ikke er røg men derimod damp, som man inhalerer, når man ryger på en vape. Den kører på en såkaldt e-væske, som ikke er påfyldt hverken tjære eller andre af de mindre delikate tilsætningsstoffer, der er at finde i cigaretter. Og som et ekstra plus så er det slet ikke alle former for e-væske, der indeholder nikotin.

Du kan sagtens vælge en type, der giver et dagligt skud nikotin. Men du kan også sagtens undlade det vanedannende stof. Måske derfor er der også en stor gruppe mennesker, der bruger deres e-cigaret i forbindelse med et komplet rygestop. De starter dermed på en stor dosis nikotin og trapper langsomt ned, indtil de ikke længere er afhængige.

En vape sparer dig mange penge

Sidst men ikke mindst bør det nævnes, at et skifte fra almindelige cigaretter til en vape sparer forbrugeren massevis af penge. Priserne ligger i et fornuftigt leje og i modsætning til almindelige tobakscigaretter, så er der ikke kontinuerlige prisstigninger på produktet.

Er du blevet nysgerrig på at læse mere, så kan du både blive klogere samt købe din egen vape på dk.vape.se.