Kom i gang med at investere

Home / Blog / Kom i gang med at investere

Investering kan godt virke som en hobby reserveret for rige gamle mænd med stok og monokel. Det er dog på ingen måde tilfældet. Særligt i kraft internettet kan enhver nu handle på børsmarkedet.

 

For at kunne tjene meget mere end heldet rækker dig, så er det dog vigtigt, at du også følger en smule ed på børsmarkedet. Hvis man skal være god til at investere, skal man gerne alle de forskellige typer trends, der er typiske på børsmarkedet samt alle de vigtige fagord.

 

Derudover er det fuldstændig afgørende, at man ved, hvad der foregår med de virksomheder, man har investeret i og gerne også mange flere. Hvis man investerer i børsmarkedet, så er det mere eller mindre den eneste måde, du kan forudsige slagets gang, når det kommer til aktier og investering.

 

Der er mange forskellige måder, du kan holde dig selv opdateret på dette område. Internettet har for eksempel artikler i overflod om lige netop disse emner. Vælger du internettet som din hovedkilde, er det imidlertid vigtigt, at du lærer at skille guldet fra kullet. Det er langt fra alle artikler online, der er skrevet fra et erfarent synspunkt eller har noget indsigtsfuldt at sige.

Kunne du tænke dig en kilde med lidt mere autoritet, kunne du også begynde at abonnere på en avis. Der er op til flere aviser reserveret til netop viden om børsmarkedet og virksomhederne derpå.

 

Alternativt kunne du vælge at sætte en god investerings podcast i ørerne. For mange er podcasts stadig et fremmed fænomen, men det er i grove træk bare et radioprogram, som du selv vælger, hvornår du vil lytte til. Det betyder at du kan få aktieanbefalinger og lytte til interviews med erfarne investorer i din investerings podcast mens du tømmer opvaskemaskinen eller går tur med hunden.

 

Andre former for investering

Hvis du kunne tænke dig at komme i gang med investering, er der dog mange andre muligheder end at handle med aktier på børsmarkedet.

 

Du kan for eksempel begynde i ejendomsinvestering. I den forbindelse kan du stadig bruge din investerings podcast til at få tips, tricks og indsigt i markedet. Det kræver dog i mindre grad, at du holder dig opdateret på samme måde.

 

Ejendomspriser bevæger sig nemlig langt mere forudsigeligt og langsomt end aktier. Derfor er ejendomsinvestering en mere sikker men også mere langsommelig investeringsform, der ofte kræver, at du har en del mere startkapital.

 

Hvis du godt bare kunne tænke dig en smule profit fra investering uden konstant at være bange for at miste penge eller være nødsaget til at følge med markedet, så er de såkaldte investeringspuljer måske noget for dig.

 

Selv hvis investering ikke umiddelbart siger dig noget, bør du overveje at lægge dine penge i en investeringspulje. Dette er en pulje på flere hundrede forskellige aktier, som derfor sjældent går andre steder end op. Afkastet er selvfølgelig småt, men så længe det er bedre end bankens renter, så er det det værd.

 

Investering kan være mange ting, og hvis du kunne tænke dig at lære mere, så overvej at følge med i en investerings podcast.