Guide – det skal du vide om arbejdet som ejendomsmægler

Home / Blog / Guide – det skal du vide om arbejdet som ejendomsmægler

Ønsker du at tage uddannelsen som ejendomsmægler, eller er du blot nysgerrig på, hvad det egentlige arbejde som effektiv ejendomsmægler indebærer? Så er du kommet til det rette sted! Ejendomsmæglerens job er generelt at have styr på alt det praktiske arbejde, når folk vil sælge deres ejendom. Der er stor forskel på, om du eksempelvis er ejendomsmægler i indre København eller Amager og Islandsbrygge. Få meget mere information om arbejdet som en god ejendomsmægler herunder.

Om jobbet

Ønsker du at uddanne dig som ejendomsmægler i henholdsvis eksempelvis Amager og Islandsbrygge, skal du vide, at din dag ofte vil være fyldt med diverse forskellige administrative opgaver på et kontor. Du vil derudover også være ude i markeden og fremvise boliger til interesserede købere. Som ejendomsmægler skal du kunne møde og snakke med mange forskellige slags mennesker og kunder. En hushandel er for mange en enormt stor beslutning og ændring i deres liv, og dit job som ejendomsmægler er derfor også at holde dem i hånden og guide dem hele vejen igennem processen. Det vigtigste er uden tvivl, at huskøber og hussælgeren får en god og mindeværdig oplevelse, som gør, at de kommer tilbage til dig, hvis behovet skulle opstå i fremtiden.

Arbejdsopgaver

Som ejendomsmægler skal du være klar på lidt af hvert. Ofte vil dit job bestå af fremvisninger af boliger, finansielle vurderinger af boliger, indhentning af oplysninger og dokumenter og udarbejdning af annoncer og udarbejdning af salgsopstillinger. Som tidligere nævnt er det enormt vigtigt, at man som ejendomsmægler er serviceorienteret og altid har kundens behov og ønsker i baghovedet. Når alt kommer til alt, er det kundens oplevelse og følelser, der kommer først. Er du ikke snakkesalig og menneskeglad, skal du med sikkerhed ikke uddanne dig som ejendomsmægler.

Løn og indkomst

Ligesom med så meget andet, kommer løn og indkomst for en ejendomsmægler meget an på, hvor i landet man praktiserer. Der er med sikkerhed forskel på at være ejendomsmægler i indre København og på Amager og Islandsbrygge. Ifølge en kilde lavet af Danmarks statistik fra 2019 er den gennemsnitlige indkomst pr. måned for en nyuddannet ejendomsmægler 36043 kr. Lønnen for en nyuddannet ejendomsmæglerassistent er dog blot 25.682 kr.

Mange kan let blive draget af den relativt høje løn, der kan komme med jobbet som ejendomsmægler. Det er dog vigtigt at understrege, at lønnen skal være den mindste del af jobbet, og desuden ikke skal være en grund til at vælge en bestemt arbejdsbranche.