Fiskeri i efterårsferien

Home / Blog / Fiskeri i efterårsferien

Der er intet bedre end kvalitetstid med børnene. Matt og lille Evie er stadige små og udvidende, så de synes stadig, at det er fedt, at være sammen med mor og far. Det skal altså udnyttes!

Matt er begyndt at efterligne alt, hvad far gør. Det har resulteret i, at vi har lånt familiens sommerhus i Præstø, så Matt kan lære at fiske i efterårsferien. Er der noget Præstø fjord er kendt for, så er det deres gode rødspætter. Vores søde nabo i Præstø er en gammel fisker. Han hjalp os med at finde det helt rette fiskegrej.

 

Kurt, naboen i Præstø anbefalede os en lystfiskershop i Roskilde. Vi tjekkede deres hjemmeside ud, og fandt en hel masse gode tilbud på fiskegrej, og det kunne ikke have passet bedre! Vi tog en lille tur til Roskilde, så drengene kunne få sig en fiskestang.

Giv børnene den bedste fiskeoplevelse

Vi fik den bedste service og vejledning fra Bo, som er ejeren af Jan og Bo’s Lystfiskershop. Han fortalte os en masse om de forskellige fiskestænger og endegrej, som vi kunne bruge til fisketuren.

 

Da vi ville fiske efter fladfisk, fik vi anbefalet en havstang og tilbehør til fiskestangen. Bo var sød til at give os gode råd omkring, hvordan vi kunne gøre hele Matts oplevelse med fiskeri til den bedste. Vi havde slet ikke tænkt på den, så vi fik også købt varmt undertøj til drengene.

Steder at fiske med børn

Nu var drengene blevet godt klædt på til fisketuren – nu manglede vi bare at fange aftensmaden. Kurt var sød og to os med ud på hans fiskekutter. Det var lidt tidligere end, hvad vi var vant til.

Matt glædede sig så meget.

 

Inden vi sejlede ud på fjorden, fortalte Kurt os om sikkerheden ombord på båden. Safety first! Heldigvis for os, havde vi Kurt til at hjælpe drengene med opsætningen af alt fiskegrejen.

Bo havde også givet os gode råd til, hvordan vi skulle fiske med Matt. Det er vigtigt for os, at give vores børn en god førstegangs oplevelse. Det var møg koldt, så jeg er så glad for, at Bo anbefalede os lækkert og varmt undertøj.

 

Egentlig anbefalede Jan os at starte med Put & Take fiskeri. Put & Take fiskeri er fiskeri i søer, hvor der bliver sluppet fiske ud, som man kan fiske efter. Derudover kan der også være en større chance for fangst, men vi havde fået en virkelig fed mulighed med Kurt, så den tog vi.

Succesoplevelser med fiskeri

Det er jo aldrig en sikkerhed at der er bid på krogen, når du er ude at fiske. Det havde vi også prøvet på at forklare Matt, så han ikke blev skuffet. Det er selvfølgelig altid sjovere at få bid på krogen.

 

Kurt kender heldigvis fjorden godt, at han vidste præcis, hvor vi skulle sejle hen. Matt og Peter fangede desværre ikke noget den morgen. M fik lov til at hjælpe Kurt med at hale en lækker rødspætte ind. Det syntes han også var ret sejt.

 

En del af den den gode oplevelse skyldes helt sikkert det rette fiskeudstyr, vi havde købt hos Jan og Bos Lystfiskershop. Vi kan helt klart anbefale at tage en tur til Roskilde. Bo var både sød og professionel, og gav os en masse brugbare råd og vejledning.

 

Selvom Peter heller ikke have fået bid på krogen den morgen, så havde han jo alligevel allerede en fanget en sild. Det er altså heller ikke en hel dårlig fisk.