Alt du bør vide om Skoda

Home / Blog / Alt du bør vide om Skoda

Skoda, der stilistisk kaldes ŠKODA AUTO, bliver stigende mere populær herhjemme. Mærket stammer fra Tjekkiet og har produceret biler siden 1895. I 2000 blev Skoda opkøbt af den tyske bilproducent Volkswagen.

 

I dag sælger Skoda deres biler over næsten hele verden – Europa, Sydamerika, Afrika, Mellemøsten og Stillehavs-regionen omkring Asien. Bilerne bliver solgt i over 100 forskellige lande. Bare i Danmark blev der i 2017 solgt 13.195 biler fra Skoda, og det er uden at tælle brugte Skodaer med, der er blevet genhandlet og har fået nye ejere. Mærket har flere gange vundet priser for at have produceret årets bedste biler gennem tiden.

 

Her finder du alt du bør vide om Skodas modeller og hvorledes du kan forsikre din Skoda.

Populære modeller

1990’erne var gode for Skoda i Danmark og store dele af Europa. Modeller som Octavia, Felicia og Fabia slog for alvor igennem fra midten af 1990’erne og helt op i 2000’erne. Modellerne er stadig meget populære herhjemme og er siden da blevet lavet i flere generationer på grund af populariteten.

 

På verdensplan er Skoda Octavia den mest solgte model fra den tjekkiske fabrikant, stærkt efterfulgt af Skoda Fabia og Skoda Rapid, den velkendte familiebil, der kom på markedet i 2012.

 

I de senere år har Skoda udmærket sig ved at producere imponerende firhjulstrækkere, f.eks. mini SUV’en, der meget passende går under modelnavnet Yeti. Også minde bybiler som Skodas kække Citigo er populær.

 

Det er ikke alle Skoda-modeller, du kan købe i Danmark. I 2019 lancerede Skoda f. eks en ny model, der eksklusivt bliver lanceret på det kinesiske marked. Modellen hedder Kamiq og er en såkaldt Crossover SUV, altså en firhjulstrækker forklædt som almindelig personbil.

 

Skoda er generelt kendt for at være en god økonomisk investering. Du skal tænke på, at Skoda essentielt består af de samme dele, som Volkswagen og Volkswagens egne biler. De ejer også Audi, Bentley og Lamborghini. Skoda er altså et billigere alternativ, der dog stadigvæk er slagkraftig på vejene. Skoda er generelt kendt for at producere rummelige og kraftfulde biler.

Forsikring til Skoda

At have en bilforsikring er lovpligtigt i Danmark, når du ejer og kører i en bil. Det kan dog være rigtig svært at finde den rigtige forsikring og til en god pris.

 

Der er nemlig en del faktorer, der spiller ind på din endelige pris.

  • Bilens mærke, model, årgang og motorstørrelse.
  • Din alder og erfaring som fører af en bil.
  • Hvor mange år du har haft forsikring på din bil.
  • Hvor mange skader du har forårsaget som bilejer.
  • Hvor mange kilometer du regner med at køre hvert år.

 

Hos de fleste forsikringsselskaber kan du vælge enten at betale en månedlig ydelse for din forsikring eller at betale det hele ad én omgang.

 

Priserne på at få forsikret din Skoda varierer altså efter din Skoda og din egen erfaring på vejene. Ved at indhente tre bud på din forsikring, får du et gennemskueligt overblik over, hvor du forsikrer din Skoda til den bedste værdi.