Elcykel? Her er 4 gode grunde til at vælge en!

Home / Blog / Elcykel? Her er 4 gode grunde til at vælge en!

Vi ser i dag en helt enorm udvikling indenfor personlig transport, men især elcykler har vist sig at være overordentligt populære.

Og det har de efterhånden været i et stykke tid, også selvom, at det ikke er alle danskere, som faktisk ejer en elcykel. Hvis du skulle være en af dem, som ikke ejer en elcykel, men som overvejer det, så kan det være, at du skal læse videre. Så kan du nemlig få 4 gode grunde til, at du skal tage en elcykel med hjem fra din nærmeste cykelhandler!

Svært ved at komme op på hesten?

Mange af os vil rigtigt gerne komme mere op på cyklen, end vi gør i disse dage. Men det kan også være svært at finde motivationen til det, især når man allerede har en travl og potentielt stressende hverdag.

Her kan elcyklen netop træde til. For en elcykel kan aktivt være med til at skabe noget motivation for dig, som gerne vil sidde mere i sadlen, men som ikke lige har let ved det. Så er det måske ikke helt så skræmmende, som hvis det var med en mere traditionel jernhest.

Billigere end bilen – men stadig hurtigt

I dag er der mange, som aktivt fravælger elcyklerne, fordi de har bil og netop ser dette, som det bedst mulige transportmiddel. Og selvom en fed elcykel ikke kan erstatte en bil, så er der faktisk god grund til at overveje, om den ikke skal overtage nogle af opgaverne herfra.

For elcyklerne bliver i dag hurtigere og hurtigere og mange af dem er ikke længere de langsomme cykler, som de måske engang var. I stedet ser det ud til, at når cyklerne kan komme op på 25 km/t uden noget problem, så er det simpelthen mere attraktivt at vælge dem.

Og det bliver det også især, fordi det simpelthen er en billigere løsning end bilen. For i længden, så er det meget billigere at have sig en elcykel, end at køre rundt i en traditionel bil. Det kan altså godt betale sig at overveje, hvor meget af biltransporten, som kan skiftes ud med en tur i sadlen!

Sundhed til dig i sædet

Lad os lige få én ting på det rene – elcykler er ikke lige så sunde som normale cykler, og det bliver de aldrig. Men det betyder, at de ikke helt klart er sundere end eksempelvis at køre bil.

Med en elcykel er der nok rimeligt god chance for, at du aldrig helt vælger at skabe sved på panden, hvis du kan undgå det. Det er dog denne form for motion, som er sundest, og som man bør vælge.

Alligevel er det at komme ud i den friske luft og trampe bare lidt i pedalerne stadig meget sundere, end hvis man sidder inde i en bil.

Hvad betyder miljøet for dig?

Hvis dit svar til ovenstående er ”en hel masse!”, så kan det altså godt være, at en elcykel er den rigtige investering for dig.

For selvom man kan sige mange ting om elcykler i forhold til biler, så er det klart, at elcyklerne er meget bedre for miljøet end bilerne. For her kommer du nemlig ikke til at forurene med de samme problematiske stoffer.

Og det er ikke bare for det globale klima. En elcykel bidrager ikke til den luftforurening, som man finder i specielt større byer. Det er den luftforurening, som får både voksne såvel som unge til at stå og hoste ad ingenting. Hvis du godt vil gøre noget aktivt i kampen imod dette, så er en elcykel helt sikkert en god investering!