Sådan skaber du den bedste børnefest

Home / Blog / Sådan skaber du den bedste børnefest

Vores børn er centrum i vores liv, og der er ikke noget bedre end at se dem glade. Barndommen skal huskes, den skal være god, og den skal være magisk. En god barndom bringer de bedste minder til resten af livet, og børnefødselsdage er en af de begivenheder, de fleste vil kunne huske som noget virkelig rart. Nedenfor kan du læse mere om gode idéer til børnefødselsdag med alt hvad det indebærer af flot udsmykning, lækker mad og gode aktiviteter.

Udsmykningen skaber rammerne for børnefesten

Det er svært at lave en opskrift på den perfekte børnefødselsdag. Det er meget individuelt, hvad det enkelte barn er tilhænger af og hvor meget og hvor lidt, der er lige tilpas. Du som forældre er den, der kender dit barn bedst, og det bedste råd er at gå med barnets ønsker og interesser. Er din datter fx vild med prinsesser, kan man lave lyserødt prinsessetema i udsmykningen. Ligeledes hvis din dreng fx er bidt af en gal fodbold, kan det være en idé med fodboldtema. Du kan i dag stort set få hvilken som helst et tema, du ønsker. Du kan købe dig til servietter, due, pynt m.m. med det tema du ønsker. Er du kreativ anlagt kan du også kaste dig ud i selv at lave hele eller dele af pynten. Ikke alene vil det blive modtaget godt af fødselsdagsbarnet, vennerne vil ligeledes syntes, at det er den fedeste børnefødselsdag.

Mad til børnefødselsdagen

Hold maden simpel og uden alt for meget sukker.

Til en børnefødselsdag skal der naturligvis være kage. Dog behøver der ikke være slik i lange baner og sodavand, til børnene forvandler sig til hyperaktive djævle, der ikke er til at styre. Der findes mange sunde, smagfulde og flotte alternativer. Du kan finde ideer til børnefødselsdag online og finde gode, sunde og lækre børnemåltider, der ikke behøver at være besværligt at lave. Det behøver ligeledes ikke at være de helt store kulinariske oplevelser, som børnene alligevel ikke sætter pris på. Nøjes i stedet med de simple og lette valg, som de fleste børn kan lide.

Lege til børnefødselsdag

Børn elsker at lege og være aktive. Dette faktum bør indtænkes i de aktiviteter, der planlægges til børnefesten. Hvad du skal arrangere, afhænger meget af årstid og vejret. Er det sommer og godt vejr kan du udnytte dette til at smide børnene udendørs. Her kan I lave skattejagt, spille bold, lege kroneskjul eller noget helt andet. Børnene vil elske det.

Er vejret lidt mere til den ustadige, kolde og regnfulde side må I acceptere dette og finde på noget inde døre. Det er en god idé stadig at finde på aktiviteter for at få tiden til at gå. Alt afhængig af hvor mange børn der er samlet til fødselsdagen, og hvad aldersgruppen er, kan man fx spille brætspil, lege stoledans, blindebuk eller lignende.

Både ude og inde gælder det, at det er de gamle og traditionelle lege, der fortsat holder. Børnene er aktiveret, med noget de finder underholdende, og det er lege, som alle kan være med på, så ingen behøver at være holdt udenfor fællesskabet.