Sådan får du en flot have

Home / Blog / Sådan får du en flot have

Danskerne er vilde med deres haver, og der er efterhånden rigtig mange muligheder for at sprede hygge og glæde i haven for dine gæster. Uanset om du har lyst til at plante, udsmykke eller indrette små hyggekroge, er der en masse muligheder for dig, der er så heldig at have et større udendørsareal til rådighed.

Nyd din have

Det er videnskabeligt bevist, at det er sundt for os mennesker at være omgivet af grønt. Det gør både noget godt for vores humør og psyke, og de fleste kan have glæde af blot at sidde udenfor i et grønt areal bare et par minutter dagligt.

Det er derfor oplagt at sørge for at din have er indbydende, og er et sted, hvor du har lyst til at bruge så meget tid som muligt. Sørg for eksempel for, at du har noget havearbejde at lave derude, eller endnu mere simpelt, at du har en stol og et lille bord, hvor du kan sidde og nyde en kop kaffe med fuglefløjt i baggrunden.

Lav hyggelige kroge med fuglebad og varme

En indbydende have opstår ikke af sig selv. Det gælder om at tænke lidt over, hvordan du får din have til at fremstå hyggelig. Find for eksempel et flot fuglebad til haven. Et fuglebad tilføjer ikke alene et smukt æstetisk udtryk til din have, men fuglebadet sørger også for at tiltrække et skønt fugleliv, som du med garanti vil få masser af glæde af, når du først begynder at bruge tid i haven.

Vi må jo nok indrømme, at Danmark ikke er det mest oplagte land til helårs brug af haven. Men med  et par varmelamper, kan du faktisk komme ganske langt. Et par varmelamper på terrassen forlænger i den grad udendørslivet, og du kan sagtens invitere på udendørs middag, selvom højsommeren for længst har lagt sig.

Høst frugterne af havearbejde

Det kræver arbejde at holde en pæn og hyggelig have, men arbejdet er i den grad dét værd. Hvis du planter en masse frugttræer, krydderurter og grøntsager, vil haven ikke alene være god for din sjæl. Du vil også kunne skabe de skønneste hjemmelavede måltider med din høst fra haven.

Udover, at bed og frugttræer giver et skønt liv til haven, er det yderst brugbart. Du kommer samtidig i kontakt med årstiderne på en helt ny måde, når du opdager, hvilke frugter og grøntsager, der spirer, hvornår.

Bor du i en lejlighed?

Hvis du ikke er privilegeret med din egen have, men for eksempel bor i lejlighed, har du også nogle muligheder for at skabe lidt grønt liv. Har du for eksempel adgang til et udendørs gårdområde? Så kan du slå dig sammen med lejlighedens andre beboere om at anlægge et lille bed, eller måske nogle bærbuske?

Hvis du ikke har adgang til et udendørs område, kan du også komme langt med et par altankasser  – også, hvis du ikke har en altan. Du kan nemlig sætte dem fast på din vindueskarm, hvor du kan så smukke blomster og krydderurter, der dufter skønt og giver liv til lejligheden. Hvis du har en altan kan det være, at du har plads til et lille fuglebad?