Læs med her og bliv klogere på mestringsstrategier!

Home / Blog / Læs med her og bliv klogere på mestringsstrategier!

Hvis ikke at du enten er uddannet indenfor psykologi eller har oplevet behandlingsformen på egen krop, er det de færreste, der ved, hvad mestringsstrategier er. Mestringsstrategier er en vigtig tilgang indenfor den psykologiske verden – og ikke mindst en gavnlig og effektfuld behandlingsmetode. Læs mere om, hvordan en psykolog kan hjælpe med mestringsstrategier.

Hvad er mestringsstrategier?

Mestringsstrategier en stor størrelse og er svær at koge ned til en simpel og kort forklaring. Det er en kompleks teori, der indeholder mange muligheder. Dog kan strategien reduceres til en relativ kort forklaring om, at det drejer sig om at etablere en strategi, hvor man eksempelvis planlægger sin tid, rækker ud efter hjælp eller får værktøj til problemløsning  – for blot at nævne nogle af de mest gængse eksempler.

Strategiens centrale punkter er at skabe en evne til at mestre situationer, hvor den pågældende kan blive udfordret. Det skal derfor ses som et værktøj, der gør dagligdagen lettere at komme igennem.

Hvem kan have gavn af mestringsstrategier?

I teorien kan alle bruge denne strategi. Dog er den udviklet med henblik på blandt andet ADHD og autisme. Her kan det eksempelvis være ganske nyttigt at have et komplet overblik over, hvordan dagen ser ud.
I nogle tilfælde med autisme er pludselige forandringer eller store omvæltninger hårde at komme igennem. Det handler derfor om at give den pågældende nogle redskaber, der kan give dem en følelse af styring. Så snart man genvinder fatningen og får styringen tilbage, vil man også automatisk opleve en større følelse af tryghed igen.

Mestringsstrategien bruges ofte af børn og unge med ovenstående diagnoser og sygdomme – men kan også bruges af voksne.

Det handler om at finde den rette hjælp!

Mange leder i flere år efter den behandlingsplan- og strategi, der virker for dem. Ofte skal man gennem flere forgæves forsøg, inden man lander på den rette hylde. Helt essentielt er det, at man finder en metode og fremgang, som har effekt på en.

Derfor kan det også anbefales, at hvis du oplever symptomer som ovenstående, og hvis du endnu ikke har afprøvet metoder som mestringsstrategi, at denne metode er det næste skridt på din rejse.

Det er vigtigt at finde den rette behandler

Lige så vigtigt det er at finde den rette behandlingsform, lige så vigtigt er det, at du også finder den rette behandler – såsom en psykolog. Det er vigtigt, at der er et personligt match mellem psykolog og patient, og at man er på bølgelængden med hinanden, således der skabes et trygt og rart forum, hvor man åbenhjertet kan dele ud af sine tanker og følelser. Jo mere trygt rummet føles, jo mere modtagelig for behandlingen, kan man også være!

En anerkendt strategi med gode resultater!

Denne mestringsstrategi har opnået stor anerkendelse i både ind- og udland. Flere psykologer anvender den som en effektiv behandlingsform, der har vist sig at give gode resultater.

Eksempelvis kan behandlingen også være understøttet af teknologiske redskaber, som kan være ideelt at bruge i forbindelse med børn og unge. Dette er en effektiv måde at fange deres opmærksomhed på!