Guide: klæd dig ud som en kulturel figur til fastelavn

Home / Blog / Guide: klæd dig ud som en kulturel figur til fastelavn

Fastelavn er en tid på året, hvor det er tilladt for voksne at gå i barndom igen. Her er det nemlig udklædningens tid, og det kan få selv den mest alvorlige person til at trække i et sjovt kostume og slå sig løs.

Der er nemlig noget ved udklædning, som gør, at man tør være mere fri og ikke tænke så meget over tingene. Udklædning er også en alternativ måde at vise noget personlighed på. Man kan vælge mange retninger inden for udklædning; for eksempel kan man klæde sig ud som en kulturel figur.

Tyrolerkostumet er en klassiker

En kulturel figur kan være mange forskellige ting, og det kan være et mere eller mindre kontroversielt land – alt efter, hvilket kostume man vælger at putte på. Her er tyrolerkostumet en klassiker. Det fede ved tyrolerkostumet er, at alle kan se, hvad det er.

Og de ting, man forbinder tyrolerkostumet med, er kun positive. Her tænker man på smukke bjerge, frisk luft, glade mennesker – og ikke mindst masser af øl. Alle sammen gode ting. Med tyrolertøj på vil man således helt sikkert sprede god stemning til ethvert arrangement og enhver fest, man kommer til.

Klæd dig ud som politiker

En anden vej, som du kan gå, er at klæde dig ud som en kendt politiker. I Danmark kan du selvfølgelig vælge en dansk politiker, men det er generelt sjovere at vælge én, som er internationalt kendt. De international er nemlig ofte nemmere at genkende.

Der er mange gode politikere, som du kan vælge. Det vigtigste ved dem er, at de har nogle særlige kendetegn. Lige for tiden er en politisk karakter som Trump selvfølgelig et rigtig godt eksempel på en politisk figur, som er genkendelig og har noget kant.

Klæd dig ud som cowboy

At klæde sig ud som cowboy er en sand klassiker inden for kostumeverdenen. Og det er både en nem, sjov og hyggelig vej at vælge. For det fede ved cowboys er, at alle ved, hvad de er, og hvad de står for. Samtidig har de ingen kulturel ballast, som kan skabe diskussioner eller dårlig stemning.

Der kan købes hele cowboy kostumer i rigtig mange kostumeforretninger. Derudover er det nemt at skabe et cowboykostume med få virkemidler; en kunstig pistol, en god hat og et par læderstøvler kan gøre en stor forskel. En sherifstjerne kan man eventuelt supplere med.

Klæd dig ud som indianer

Dette kostume er pendanten til cowboy kostumet. Men selvom de to ting passer godt sammen og ofte bliver sat sammen, så er indianerkostumet omgærdet af mere diskussion end mange andre kostumeformer. Den indianske kultur har nemlig været truet og undertrykt i mange år.

Derfor er det vigtigt, at man tager kulturen seriøst, hvis man vælger at iføre sig et kostume som indianer. Her er det vigtigt, at man ærer den kulturelle baggrund, som man med kostumet repræsenterer. For eksempel ved at vælge et kostume, der ser pænt ud, og ved ikke at lave grin med indianere imens man har det på.

Derfor er kulturelle figurer sjove som udklædning

Men hvorfor er det egentlig, at disse kulturelle figurer fungerer så pokkers godt i forhold til udklædning til fastelavn? Det er der mange gode grunde til. Den største er nok, at de er generelt genkendelige. Disse figurer appellerer til mange mennesker, fordi vi alle kender til dem fra populærkulturen.

Derudover er det aktuelle figurer. Ikke fordi vi nødvendigvis ser dem i vores hverdag, men fordi de optræder i vores hverdag, i fjernsynet og i bøgerne. Det er sjovt at vække disse til live, også kun for en enkelt dag.