Derfor bør du få en synstest hos din optiker

Home / Blog / Derfor bør du få en synstest hos din optiker

Når du køber briller eller kontaktlinser hos din optiker eller i din brilleforretning, har du ofte også mulighed for at få en synstest eller en synsprøve til en god pris. Det kan være en rigtig god ide at få lavet en synstest af mange årsager. En synstest kan gøre dig sikker på, at du vælger de kontaktlinser eller de briller, der passer perfekt til dig, og kan generelt give dig et øjeblik over dit syn, dine øjnes helbred, og dine særlige behov når det kommer til briller og kontaktlinser, som du ellers ikke ville kunne få.

En synstest kan gøre dig sikker i dit brillevalg

Når du skal købe briller, er der ofte tale om en investering i et produkt, der er helt centralt for dit, og som gerne skal kunne holde i mange år. Et par gode briller kan være dyre, og det ville være en skam at ende med en brillestyrke der ikke passer helt perfekt, når du køber briller.

Derudover kan der være mange ting ved dit syn, som du kun kan blive klar over, hvis du får foretaget en synstest. Hvis du f.eks. har en bygningsfejl, er det noget der kan korrigeres ved særligt lavede glas. Du finder ud af om du har en bygningsfejl ved at få lavet en synstest. Det kan også være, at dit syn har ændret sig meget siden sidst du købte briller. Du ved måske ikke hvor meget bedre dit syn ville være, hvis du fik taget en synstest, og derved fik den helt korrekte styrke. Der er kun ting at vinde ved at få foretaget en synstest, så overvej at få en synstest, næste gang du skal købe briller – om det er i Århus, Risskov, København, Odense, Vig eller Fredriksberg.

Alle de samme faktorer og argumenter gør sig selvfølgelig gældende, hvis du bedre kan li at benytte kontaktlinser end at gå med briller. Med en synstest får du kontaktlinser, hvor du kan være sikker på at styrken passer dig perfekt, og du kan med god vilje købe kontaktlinser du ved giver dig et helt optimalt syn.

En synstest er nem, hurtig og billig

En synstest er ret hurtigt overstået, og der er virkelig meget at vinde ved at få foretaget en. Ofte fører optikeren i din brilleforretning dig bare ind i et separat rum, og i foretager nogle simple øvelser, hvor du skal sige hvilke styrker der passer dig bedst, som udføre nogle øvelser der tester dit syn på mange forskellige parametre. Derved opnår optikeren en forståelse af dit syn og af din helt unikke profil, og kan derved laver et par briller med glas, der passer perfekt til dig.