Alkoholikere fortjener hjælp og støtte

Home / Blog / Alkoholikere fortjener hjælp og støtte

Mange ved ikke præcis, hvornår man er en alkoholiker. Men hvis ens alkoholforbrug skaber problemer, så har man et alkoholproblem. Ofte ses alkoholikere som hjemløse mænd der render rundt på gaden. Men faktisk er der lige så mange velstillede mennesker med alkoholproblemer. Man kan kalde det mange ting, alkoholmisbrug, alkoholafhængighed, alkoholisme, eller andet. Men det har stort set samme betydning.

Symptomer på man kunne være alkoholiker

Når man er alkoholiker, oplever man nogle symptomer, de er med til at afgøre om man har nogle rigtige problemer eller ej. Hvis man har oplevet flere af de symptomer, inden for den sidste måned, flere gange, så skal man måske overveje at få hjælp.

En af de symptomer er, at man drikker mere end man har planlagt, og man føler man mister selvkontrol over hvor meget alkohol man indtager. Hvis du ikke har kontrol, drikker du alt for meget, eller for hurtigt. Så ender man nemt i nogle ikke så gode situationer. Det er også med til at øge ens tolerance.

Hvis du drikker alkohol i skjul, eller alene, er det et stort tegn på alkoholisme. Hvis du holder skjul på dit alkoholforbrug, er det nok grundet, at man ved, at familie eller venner synes man har et problem. Eller måske ikke vil blive set ned på. Alkoholikere drikker ofte for at dæmpe nogle psykiske smerter, man kan have. Derfor vil det tit ske de drikker alene, da smerterne kunne opstå når som helst. Hvis man har flere af de her symptomer, så er der en god chance for, at man lider af alkoholmisbrug.

Abstinenser efter alkoholmisbrug

Nogle vil opleve abstinenser, dagen efter man har drukket, eller efter man har stoppet med at drikke, efter længere tid i et alkoholmisbrug. Det er både en trang til mere, men også fx. rysten på hænder, en stærk form for ubehag eller sveden. Det kunne også være muskelsmerter, kvalme eller hovedpine.

Så er der selvfølgelig også psykiske abstinenser, som depression, søvnforstyrrelser, angst eller irritation. Symptomerne er en hjælp til at fortælle, om man har brug for hjælp, og det er ikke en dårlig ting at bede om hjælp.

Hjælp til behandling af alkoholikere

Hjælpen til en alkoholiker. Efter man ved, at det er tid til at få hjælp, kan den findes flere steder. Du vil få mulighed for at komme i et forløb i et slags center, hvor du vil få hjælp af læger, og terapeuter. Her er du altså væk fra familie og venner, og får ikke mulighed for besøg i løbet af de første stykke tid.

Her vil du få dit eget værelse, du har mulighed for at medbringe egen computer, og har lov til at bruge telefonen i fritiden.

Det vil typisk vare omkring en måned, hvor der bagefter er mulighed for fx. aftenbehandling efter du er kommet hjem. Der er også den anden mulighed, hvor du kan få lov til at blive hjemme, mens du får behandling og hjælp. Her vil de prøve at tilpasse sig efter dine behov. Pårørende vil få mulighed for at gå til familieterapi, både uden og sammen med selve alkoholikeren.

Der er kærlighed selvom der er misbrug

Alle omkring dig ønsker det bedste liv for dig, og det er derfor, pårørende ofte vil prøve at få én i behandling. Det er svært at stå i en situation, hvor man gerne vil hjælpe en ven, far, eller kæreste som har problemer, men som ikke vil have noget hjælp. Det kan være specielt svært for børn at forstå, og derfor er det vigtigt at få behandling, så familien kan være i fokus, og at folk omkring dig ikke længere er bekymrede for enten dem selv eller dig.