4 tips til at vælge det perfekte vinkøleskab

Home / Blog / 4 tips til at vælge det perfekte vinkøleskab

Hvad end du lige er begyndt at samle på gode vine eller har været i gang i et stykke tid, så kommer der et tidspunkt, hvor et vinkøleskab bliver det rigtige køb.

Disse køleskabe er nemlig med til at holde din vin på den helt rigtige temperatur, så den altid kan nydes optimalt. God vin skal ikke spildes ved en dårlig temperatur.

Men udvalget af vinkøleskabe er også stort, og det er ikke alle, som har kendskab nok til at vælge det rigtige – nedenfor får du 4 tips til netop dette!

Hvor mange flasker skal du have?

Det kan være svært at sige, hvor mange flasker, som du skal have i køleskabet. Det er dog dette tal, som definerer, hvor stort et køleskab, som du har brug for.

For størrelsen er jo vigtig. Hvis køleskabet skal passe ind i resten af hjemmet, så må det ikke være for stort, men der skal jo også være til alle flaskerne.

Ofte anbefales et køleskab til 40 flasker, som en god start. Det er her, hvor du har rig mulighed for at starte en samling uden at du skal til at finde plads til et helt nyt stykke hvidevare i hjemmet.

Er du allerede samler, så kan det dog være en god idé at se, hvor mange flasker, som du har nu. Du vil med al sandsynlighed få flere – køb derefter et vinkøleskab med mere plads, end du nødvendigvis har brug for.

Skal det stå frit eller være en del af køkkenet?

I rigtigt mange hjem, så vil et vinkøleskab blive inkorporeret som en del af køkkenet. Det vil sige, at det uanset størrelse, står sammen med andre ting i køkkenet.

Dette er især populært, hvis køleskabet er stort, på størrelse med et normalt køleskab – dog vil man tit anskaffe sig sådan et som led i en større ommøblering.

I dag er der dog mulighed for at købe vinkøleskabe, som eksempelvis er beklædt i træ og som derved er mere passende som møbler i andre rum. Det gør, at du let kan inkorporere det i eksempelvis stuen, og dermed ikke skal prøve at ommøblere køkkenet.

Hvilken temperatur skal du have?

Når det kommer til vinkøleskabe, så er de ikke altid som almindelige køleskabe – nogle er nemlig ”dual zone”, hvilket betyder, at de har to forskellige zoner, hvor der er forskellig temperatur.

For med eksempelvis rødvin og hvidvin, så skal de opbevares ved samme temperatur, men serveres ved forskellige. Rødvin serveres ofte lidt varmere end hvidvin.

Et vinkøleskab med to zoner af temperaturer vil koste lidt mere, men vil også give dig muligheden for at have en zone med en temperatur til servering. Så kan hvidvinen ligge der, og så skal du ikke bekymre dig om at lægge den i køleskabet eller andet.

Har du brug for ekstra funktioner?

Det er meget forskelligt, hvilke funktioner, som man har brug for. Ligesom med al anden stor elektronik, så kommer der vinkøleskabe med alverdens muligheder.

Er du forælder med børn i huset, så kan det eksempelvis være rart at have et vinkøleskab med barnelås, så de kære små ikke kommer ind til flaskerne.

Nogle vinkøleskabe kommer også indenfor ”smart”-genren, hvor elektronik kommunikerer. Så kan du for eksempel aflæse temperaturen af køleskabet ved hjælp af din telefon – og nogle modeller lader dig endda ændre det.

Der er mange muligheder, når det kommer til markedet af vinkøleskab, og dermed er der rig mulighed for at finde det perfekte køleskab til dig og din samling!